Sökformulär

Ny praktikant: Elin

Hej världen

Jag heter Elin och är Amelias nyaste praktikant. I egenskap av utbildningsansvarig i Ung Pirat var jag i Bryssel ett par veckor sen och blev erbjuden platsen. Jag antog att Mab skämtade. Dagen efter skrev jag på papper och nu är jag här. Så det kan gå.

För tillfället har jag ockuperat Amelias skrivbord och dator nu när hon är på Sverigeturné under parlamentarikernas gröna vecka. Jag ska dock flyttas till det externa kontoret i Bryssel där jag kommer hålla kontakt med andra piratpartier i Europa. Förhoppningsvis får jag hjälpa till med #exile6e också.
Just nu jobbar jag med att översätta en handbok i hur man som aktivist navigerar Bryssels maktkorridorer. Den är utgiven av EDRi och faktiskt asbra. Här finns de engelska versionen: http://www.edri.org/files/2012EDRiPapers/activist_guide_to_the_EU.pdf
Och beroende på finns det snart en svensk version ute.

Sedan jag landade i måndags har jag gått vilse i parlamentet två gånger, sett TPB AFK, smugglats in i lunchmatsalen (som bara är avsedd för folk med rätt bricka), skickat och mottagit typ 50 mejl, träffat lobbyister från Dot Kids (som såg ut att vara i min ålder, men egentligen säkert tio år äldre (det kommer skrivas mer om dem)), skrivit typ 100 000 tecken på Amelias tangentbord och insett att elsladden till sin egen laptop är bland det sämsta att glömma när man reser iväg. Vilket kan ha lite att göra med varför jag är kvar på kontoret vid 8 på kvällen.

Ärligt talat trivs jag redan hur bra som helst. Vilket är bra, jag ska nämligen vara här i sex veckor.
Nu behöver jag bara hitta ett par lättare skor än svenska vinterkängor, så blir allt bra.

Ni får säkert höra mer av mig senare :-)

4 kommentarer

Se till att ha kul och nätverka massor! Var på otrolig onsdag ändå igår och träffade massa nya pirater samt Amelia. Ha det bra där nere.

Lägg till ny kommentar