Sökformulär

Ny praktikant!

Hej, jag heter Wanja och är Amelias nyaste praktikant i Sverige.
Som Vice Utbildningsansvarig inom Piratpartiets ungdomförbund, Ung Pirat, åkte jag i december ner till Bryssel. I förbifarten råkade jag nämna för Amelias kanslichef Mab att jag behövde en praktikplats under våren. Någon vecka senare kom det ett sms från Nils, Amelias assistent i Sverige, om att jag fick ha min praktik hos honom i Uppsala. Så i måndags packade jag min väska och flyttade ner till Uppsala en månad.

Just nu sitter jag och läser frågor, som alla parlamentariker kan ställa till EU-kommissionen, (http://www.europarl.europa.eu/plenary/sv/parliamentary-questions.html), för att sedan kunna välja ut de frågor och svar som är viktiga för Amelia i hennes arbete. Parlamentarikernas frågor till Kommissionen är ett viktig verktyg för arbetet i Bryssel. Genom att samla alla viktiga frågor är det lätt för Amelia att se vilka frågor som ställts, när de ställdes, av vem och vad Kommissionen svarat (eller i många fall, inte svarat då de har en förmåga att undvika att svara).

Förutom att kolla parlamentarikernas muntliga och skriftliga frågor har jag följt med Nils på ett möte med Forum för Dataskydd, som var riktigt intressant. Att folk frågade vilka vi är och vad vi står för är alltid roligt. Jag har fått lära mig en del nytt om parlamentet, och hoppas på att lära mig ännu mer. Jag trivs verkligen med staden och vad jag gör, så de här veckorna kommer att bli awesome!

Vill man nå mig så finns på jag på wanja.jatko@ungpirat.se

3 kommentarer

Lägg till ny kommentar